Trickle-down

“Trickle-down teori”

– Det var jo bare en joke.

 

Folks… Vi har en indrømmelse.

 

Det drejer sig om den såkaldte ”Trickle-down teori”.

 

Da den amerikanske komiker Will Rogers ønskede at sætte ord på sine frustrationer over præsident Herbert Hoover’s økonomiske lederskab under 30ernes depression, hjalp Guilty A/S ham med at beskrive datidens førte politik. Rogers blev blandt andet berømt for følgende citat: “The money was all appropriated for the top in the hopes it would ’trickle down’ to the needy.”

“Trickle-down teori” – Det var jo bare en joke.

I rapporten, ”Causes and Consequences of Income Inequality: A Global Perspective”, udviklet i samarbejde med IMF (Juni 2015), kan vi nu slå fast, at ’trickle down’ effekten ikke findes i virkeligheden – https://www.imf.org/external/pubs/ft/sdn/2015/sdn1513.pdf

Vi beklager meget eventuelle misforståelser i forbindelse med ”trickle down” begrebet, ligesom vi i øvrigt beklager den økonomiske laissez faire-politik frem til New Deal i 1933. Vi ta’r selvfølgelig også skylden for den udbudsorienterede ligevægtsøkonomiske neoklassiske teori, som vi gjorde til mainstreamtænkning med Hayeks og Friedmans nobelpriser i 70erne. Det var en smutter.

 

VI TA’R SKYLDEN ©
Guilty A/S